Pozadí

středa 2. ledna 2013

Co není sladké může být slané

Sladkého vánočního cukroví bylu dost. Proč si nenapravit chuť něčím pikantním. U nás všichni milují slané pečivo z listového těsta. Plnit se dá vším možným. Náplň může být na povrchu vykrajovaných tvarů nebo uvnitř různých šátečků, pirožků a rolád. Fantazii se meze nekladou ani pokud jde o náplň, ani pokud jde o tvar. Jen musíme dávat pozor při pečení, aby těsto pěkně vyběhlo, listovalo  a bylo dozlatova vypečené. Dobroty z listového těsta je nejlepší konzumovat čerstvé, ještě teplé, kdy jsou nejkřupavější, ale chutnat bude ještě i druhý den studené


 Koláčky s nivou a šunkou



Koláčky se špenátem a lososem



Příprava slaných listových koláčků



Žádné komentáře:

Okomentovat